Blogger Templates

Friday, July 20, 2012

MENGIDAM KE TU???

بسم الله الرحمن الرحيم
tak tahan..tak tahan..nak tunggu en.zauj makan sama2..yeay..yeay..


4 slice sekali..ntah habis ntah x..1 slice 3 sudu je kot makan...haha..marahlah encik zauj..


aktiviti mengidam kek....
ada 4 slice lagi tu.. (^_^)
- red velvet
- moist choc
- marble cheese
- carrot walnut 
terima kasih kak nina,sape-sape nak order kat sini ye http://www.facebook.com/NinazCakes serius memang sedap..lembut gebu & tak manis sangat..(pernah beli dulu)
sekian..selamat berpuasa semua...siapa nak bersahur&berbuka dengan makanan nutrisi Herbalife,jangan malu-malu jangan segan-segan,contact saya 0179824172 ye... hihihi
 ~sihat bertenaga di bulan puasa..langsing bergaya di hari raya~
*wink*wink*wink* ;)



Tuesday, July 17, 2012

SAYA & HERBALIFE

بسم الله الرحمن الرحيم
Kenapa Herbalife??
JOM SHARING2.. Sharing is caring... ;)

Ok..kita ada 3 pilihan untuk dapatkan semua nutrisi yang badan kita perlukan hari-hari.

1) Pagi2 pergi pasar beli 7 jenis sayur warna warni, ayam, udang, sotong, ikan, daging, tempe bla bla bla. Kena ade semua tu dalam hidangan baru dapat semua nutrisi yang badan kita perlukan. Oh yeah, masak!

2) Pagi2 pergi Farmasi mintak dekat diorang, saya nak vitamin ni ni ni , minerals tu tu tu, etc. Balik rumah telan semua. Cukup nutrisi dalam badan.

3) Pagi2 pergi dapur blend Shake Herbalife dengan soya ke buah-buahan ke sayur-sayuran ke. Nak buat dengan air kosong pun dah cukup dah. Minum shake and there you go. All the nutrients dah complete dalam badan.

The choice is yours. Be healthy.

Bagi saya Herbalife ni simple.. Makanan paling senang nak masuk dalam badan dan senang diserap oleh sel sebab ianya cecair. Nutrisi pun cukup tau..Segala vitamin yang di perlukan dari hujung rambut hingga  hujung kaki complete dalam 1 shake. Korang boleh ke makan carrot banyak-banyak untuk dapatkan cukup vitamin A? Boleh makan oren banyak-banyak untuk dapatkan vitamin C? Tentu tak kan?? Sejak join Herbalife ni je saya asyik nak minum air kosong berbotol2  dan makan buah untuk snacking..dan rasa badan sihat bertenaga..alhamdulillah..dah nak masuk 2 tahun setengah makan makanan nutrisi ni,tapi adalah dalam 1,2 bulan tak ambil,memang rasa lain bila tak ambil..beza sangat bila ambil makanan sihat dengan yang tak sihat..alhamdulillah sekarang nak consume Herbalife hingga akhir hayat...Insyaallah..

Saya dan dia.....Herbalife..
 wah..semua saya punye!!! ;p
 gambar terbaru ~ 7 bulan pregnant ;)
hari-hari sarapan dengan shake Herbalife perisa strawberry ;)

terima kasih YA ALLAH..
terima kasih Herbalife...




Friday, July 13, 2012

29 MINGGU ;)

بسم الله الرحمن الرحيم


Hampir 7 bulan kot tak update blog...banyak al-kisahnya,tapi malas nak menaip....simpan dalam otak jelah..hihi..tapi hari ni tiba-tiba rindu nak menaip...rindu nak buat assignment pun ada..huhuhu...

Alhamdulillah lama sudah tak berbicara,kini perkembangan terbaru (wah..macam artis je..weekkk) my preggy dah 29 minggu nak masuk 30 minggu..perut??sudah besar..tapi semua cakap "hah..7 bulan??keciknya...." kecik-kecik pun tengok lah mamanya..hihihi..kecik-kecik pun bukan senang nak bawa,berat juga..tapi best....... ;) ada insan dalam diri insan..hihi..so cute tau ibu mengandung ni tau..hihihi..

ok nak cerita....
cheak up yang lepas scan baby...doc kata maybe baby......tapi doc kata maybe,tak sure..so saya tak fikir sangat..yang penting anak mama papa ni sihat dengan nutrisi Herbalife yang mama bagi tiap-tiap pagi...perisa strawberry lagi u....nyum..nyum.. ;) dan yang penting doc kata baby sihat,kepala dah kat bawah..ok ;) dan beratnya 1.1kg...it's normal ;) alhamdulillah...alhamdulillah...anak mama,nanti keluar kalau boleh 2.6 ke 3.0 kg ye..tak mau kecik sangat dan tak mau besar sangat..sederhana ye... :) sayang baby papa ni ye.. 

sekarang ni dah mula rasa berat,berdiri lama pun tak boleh,apa-apa barang atau beg suami angkat ok!hihi ;). masa solat nak sujud pun tak boleh paksa,hanya buat yang termampu..maybe lepas ni solat atas kerusi..

hmm baby sangat aktif...scan,doc kata "baby awak ni bergerak je" hihihi..bagus sayang aktif tandanya sihat...alhamdulillah...!bila baby tendang,Ya Allah happy sangat & excited macam nak suh baby keluar..huhuhu..tapi bila dia senyap...tak tendang :( rasa nak menangis...

ok barang baby dah beli...memang excited dekat 2,3,4 jam di dalam kedai..bukan 1 kedai..tapi 2,3 kedai...semua beli kat bandar baru bangi...Manjaku..Kasih Ibu & Mum Dreams...sampai suami saya terduduk kat tangga dengan bakul barang-barang baby..hihihi..

Nak kongsi artikel ni

Perkembangan fetus - hamil 29 minggu

Ditulis untuk BabyCenter Malaysia

Berat bayi anda lebih kurang 2.5 paun / 1.1 kilogram dan ukuran panjangnya 15 inci / 38 sentimeter dari kepala ke jari kaki. Bagi lelaki, testikel menurun dari tempat berdekatan buah pinggang lalu merentasi groin dan terus ke skrotum. Bagi perempuan, kelentit masih menonjol sebab belum lagi ditutup oleh bibir vulva yang masih halus. Ianya akan membesar dan menutupi kelentit dalam minggu-minggu terakhir sebelum kelahiran.

Kepala bayi anda semakin besar, dan pertumbuhan otaknya adalah amat pantas pada masa ini. Hampir kesemua bayi menunjukkan reaksi kepada bunyi menjelang 30 minggu.

Keperluan pemakanan bayi anda akan berkemuncak semasa trimester ketiga. Anda akan memerlukan sejumlah besar protin, vitamin C, folik asid, zat besi dan kalsium (lebih kurang 200 miligram diserapkan ke dalam kerangka tulang bayi setiap hari). Jadi, makanlah makanan yang kaya dengan nutrien-nutrien ini. Kerangka terus mengeras dan otak, otot-otot dan paru-paru menjadi semakin matang. Dengan itu, lihatlah panduan makanan sempurna kami bagi memastikan anda mendapatkan mineral dan vitamin yang mencukupi..


 //// tu dia..perkembangan anak mama..yang excitednya...gambar tu,macam tu la keadaan cahaya mata mama papa dalam perut mama ni..hihihi..suke..suke..suke..wink..wink..wink...//////

THANK U ALLAH....

Thursday, January 26, 2012

bersatu kami kerana yang SATU ;)

بسم الله الرحمن الرحيم


TEMA MERAH JAMBU YANG CANTIK ;)

Tarikh Penyatuan 2 Hati : 2 Disember 2011/6 Muharram 1433 Hijrah
Detik Cinta Halal : Jumaat, 11 pagi
Tempat penyatuan hati: Masjid Kariah Mantin Dalam
 ayah & zauj
 sentuhan yang halal.. :) (menggigil tanganmu&tanganku..hehheh..)
 alhamdulillah..saya dah jadi miliknya yang halal..
 bersama keluarga Zauj dari Sabah..

cenderahati Al-Mathurat buat para tetamu

TEMA HIJAU YANG MENAWAN :P
Tarikh : 3 Disember 2011/7 Muharram 1433Hijrah
Masa : 12.00-4.00 petang
Tempat : Kediaman saya,Kg.Mantin Dalam

 tiada aktiviti renjis-merenjis..aktiviti snap n snap je ok..
 bersama mummy&daddy zauj
 bersama sepupu & sahabat
 bersama sahabat HERBALIFE..
 family saya & zauj bersatu..yeah..
 sahabat-sahabat saya..Alia&Azi..
 sepupu&anak-anak Buah
 kiut miut saya..
idaman hati..suka sangat..biar simple..asal pink hijau..hehheh..


Alhamdulillah..selesai dah majlis..dah nak hampir 2 Bulan berlalu..hehe..rasa nak macam ni lagi...hehheh..rindu saat di ijab qabulkan..rindu saat pertama kali zauj menyentuh tangan ketika cincin disarung..alhamdulillah..terima kasih buat keluarga,terutamanya adik-beradik mak saya yang banyak membantu..paling banyak membantu Pak Long..terima kasih sangat-sangat..sayang semua..alhamdulillah Allah memberi kita anugerah kasih sayang yang bermakna..moga selamat keluarga ku dunia dan akhirat!!

"Sesungguhnya Bersatu Kami Kerana Yang SATU (ALLAH)"
sekian..wassalam..

Friday, July 20, 2012

MENGIDAM KE TU???

Posted by Azura Nurul Iman at 6:17 PM 0 comments
بسم الله الرحمن الرحيم
tak tahan..tak tahan..nak tunggu en.zauj makan sama2..yeay..yeay..


4 slice sekali..ntah habis ntah x..1 slice 3 sudu je kot makan...haha..marahlah encik zauj..


aktiviti mengidam kek....
ada 4 slice lagi tu.. (^_^)
- red velvet
- moist choc
- marble cheese
- carrot walnut 
terima kasih kak nina,sape-sape nak order kat sini ye http://www.facebook.com/NinazCakes serius memang sedap..lembut gebu & tak manis sangat..(pernah beli dulu)
sekian..selamat berpuasa semua...siapa nak bersahur&berbuka dengan makanan nutrisi Herbalife,jangan malu-malu jangan segan-segan,contact saya 0179824172 ye... hihihi
 ~sihat bertenaga di bulan puasa..langsing bergaya di hari raya~
*wink*wink*wink* ;)



Tuesday, July 17, 2012

SAYA & HERBALIFE

Posted by Azura Nurul Iman at 9:53 AM 0 comments
بسم الله الرحمن الرحيم
Kenapa Herbalife??
JOM SHARING2.. Sharing is caring... ;)

Ok..kita ada 3 pilihan untuk dapatkan semua nutrisi yang badan kita perlukan hari-hari.

1) Pagi2 pergi pasar beli 7 jenis sayur warna warni, ayam, udang, sotong, ikan, daging, tempe bla bla bla. Kena ade semua tu dalam hidangan baru dapat semua nutrisi yang badan kita perlukan. Oh yeah, masak!

2) Pagi2 pergi Farmasi mintak dekat diorang, saya nak vitamin ni ni ni , minerals tu tu tu, etc. Balik rumah telan semua. Cukup nutrisi dalam badan.

3) Pagi2 pergi dapur blend Shake Herbalife dengan soya ke buah-buahan ke sayur-sayuran ke. Nak buat dengan air kosong pun dah cukup dah. Minum shake and there you go. All the nutrients dah complete dalam badan.

The choice is yours. Be healthy.

Bagi saya Herbalife ni simple.. Makanan paling senang nak masuk dalam badan dan senang diserap oleh sel sebab ianya cecair. Nutrisi pun cukup tau..Segala vitamin yang di perlukan dari hujung rambut hingga  hujung kaki complete dalam 1 shake. Korang boleh ke makan carrot banyak-banyak untuk dapatkan cukup vitamin A? Boleh makan oren banyak-banyak untuk dapatkan vitamin C? Tentu tak kan?? Sejak join Herbalife ni je saya asyik nak minum air kosong berbotol2  dan makan buah untuk snacking..dan rasa badan sihat bertenaga..alhamdulillah..dah nak masuk 2 tahun setengah makan makanan nutrisi ni,tapi adalah dalam 1,2 bulan tak ambil,memang rasa lain bila tak ambil..beza sangat bila ambil makanan sihat dengan yang tak sihat..alhamdulillah sekarang nak consume Herbalife hingga akhir hayat...Insyaallah..

Saya dan dia.....Herbalife..
 wah..semua saya punye!!! ;p
 gambar terbaru ~ 7 bulan pregnant ;)
hari-hari sarapan dengan shake Herbalife perisa strawberry ;)

terima kasih YA ALLAH..
terima kasih Herbalife...




Friday, July 13, 2012

29 MINGGU ;)

Posted by Azura Nurul Iman at 10:39 AM 0 comments
بسم الله الرحمن الرحيم


Hampir 7 bulan kot tak update blog...banyak al-kisahnya,tapi malas nak menaip....simpan dalam otak jelah..hihi..tapi hari ni tiba-tiba rindu nak menaip...rindu nak buat assignment pun ada..huhuhu...

Alhamdulillah lama sudah tak berbicara,kini perkembangan terbaru (wah..macam artis je..weekkk) my preggy dah 29 minggu nak masuk 30 minggu..perut??sudah besar..tapi semua cakap "hah..7 bulan??keciknya...." kecik-kecik pun tengok lah mamanya..hihihi..kecik-kecik pun bukan senang nak bawa,berat juga..tapi best....... ;) ada insan dalam diri insan..hihi..so cute tau ibu mengandung ni tau..hihihi..

ok nak cerita....
cheak up yang lepas scan baby...doc kata maybe baby......tapi doc kata maybe,tak sure..so saya tak fikir sangat..yang penting anak mama papa ni sihat dengan nutrisi Herbalife yang mama bagi tiap-tiap pagi...perisa strawberry lagi u....nyum..nyum.. ;) dan yang penting doc kata baby sihat,kepala dah kat bawah..ok ;) dan beratnya 1.1kg...it's normal ;) alhamdulillah...alhamdulillah...anak mama,nanti keluar kalau boleh 2.6 ke 3.0 kg ye..tak mau kecik sangat dan tak mau besar sangat..sederhana ye... :) sayang baby papa ni ye.. 

sekarang ni dah mula rasa berat,berdiri lama pun tak boleh,apa-apa barang atau beg suami angkat ok!hihi ;). masa solat nak sujud pun tak boleh paksa,hanya buat yang termampu..maybe lepas ni solat atas kerusi..

hmm baby sangat aktif...scan,doc kata "baby awak ni bergerak je" hihihi..bagus sayang aktif tandanya sihat...alhamdulillah...!bila baby tendang,Ya Allah happy sangat & excited macam nak suh baby keluar..huhuhu..tapi bila dia senyap...tak tendang :( rasa nak menangis...

ok barang baby dah beli...memang excited dekat 2,3,4 jam di dalam kedai..bukan 1 kedai..tapi 2,3 kedai...semua beli kat bandar baru bangi...Manjaku..Kasih Ibu & Mum Dreams...sampai suami saya terduduk kat tangga dengan bakul barang-barang baby..hihihi..

Nak kongsi artikel ni

Perkembangan fetus - hamil 29 minggu

Ditulis untuk BabyCenter Malaysia

Berat bayi anda lebih kurang 2.5 paun / 1.1 kilogram dan ukuran panjangnya 15 inci / 38 sentimeter dari kepala ke jari kaki. Bagi lelaki, testikel menurun dari tempat berdekatan buah pinggang lalu merentasi groin dan terus ke skrotum. Bagi perempuan, kelentit masih menonjol sebab belum lagi ditutup oleh bibir vulva yang masih halus. Ianya akan membesar dan menutupi kelentit dalam minggu-minggu terakhir sebelum kelahiran.

Kepala bayi anda semakin besar, dan pertumbuhan otaknya adalah amat pantas pada masa ini. Hampir kesemua bayi menunjukkan reaksi kepada bunyi menjelang 30 minggu.

Keperluan pemakanan bayi anda akan berkemuncak semasa trimester ketiga. Anda akan memerlukan sejumlah besar protin, vitamin C, folik asid, zat besi dan kalsium (lebih kurang 200 miligram diserapkan ke dalam kerangka tulang bayi setiap hari). Jadi, makanlah makanan yang kaya dengan nutrien-nutrien ini. Kerangka terus mengeras dan otak, otot-otot dan paru-paru menjadi semakin matang. Dengan itu, lihatlah panduan makanan sempurna kami bagi memastikan anda mendapatkan mineral dan vitamin yang mencukupi..


 //// tu dia..perkembangan anak mama..yang excitednya...gambar tu,macam tu la keadaan cahaya mata mama papa dalam perut mama ni..hihihi..suke..suke..suke..wink..wink..wink...//////

THANK U ALLAH....

Thursday, January 26, 2012

bersatu kami kerana yang SATU ;)

Posted by Azura Nurul Iman at 4:27 PM 0 comments
بسم الله الرحمن الرحيم


TEMA MERAH JAMBU YANG CANTIK ;)

Tarikh Penyatuan 2 Hati : 2 Disember 2011/6 Muharram 1433 Hijrah
Detik Cinta Halal : Jumaat, 11 pagi
Tempat penyatuan hati: Masjid Kariah Mantin Dalam
 ayah & zauj
 sentuhan yang halal.. :) (menggigil tanganmu&tanganku..hehheh..)
 alhamdulillah..saya dah jadi miliknya yang halal..
 bersama keluarga Zauj dari Sabah..

cenderahati Al-Mathurat buat para tetamu

TEMA HIJAU YANG MENAWAN :P
Tarikh : 3 Disember 2011/7 Muharram 1433Hijrah
Masa : 12.00-4.00 petang
Tempat : Kediaman saya,Kg.Mantin Dalam

 tiada aktiviti renjis-merenjis..aktiviti snap n snap je ok..
 bersama mummy&daddy zauj
 bersama sepupu & sahabat
 bersama sahabat HERBALIFE..
 family saya & zauj bersatu..yeah..
 sahabat-sahabat saya..Alia&Azi..
 sepupu&anak-anak Buah
 kiut miut saya..
idaman hati..suka sangat..biar simple..asal pink hijau..hehheh..


Alhamdulillah..selesai dah majlis..dah nak hampir 2 Bulan berlalu..hehe..rasa nak macam ni lagi...hehheh..rindu saat di ijab qabulkan..rindu saat pertama kali zauj menyentuh tangan ketika cincin disarung..alhamdulillah..terima kasih buat keluarga,terutamanya adik-beradik mak saya yang banyak membantu..paling banyak membantu Pak Long..terima kasih sangat-sangat..sayang semua..alhamdulillah Allah memberi kita anugerah kasih sayang yang bermakna..moga selamat keluarga ku dunia dan akhirat!!

"Sesungguhnya Bersatu Kami Kerana Yang SATU (ALLAH)"
sekian..wassalam..